Agenda
Tematyka
- Przyczyny niskiego wykorzystania pasz rzepakowych przez krajowe gospodarstwa
- Zdrowotne aspekty zastosowania tego rodzaju komponentów
- Opłacalność produkcji przy zwiększaniu źródeł białka w paszy dla świń
Do udziału w dyskusji zostali zaproszeni (wykaz osób w kolejności alfabetycznej):
dr Marian Kamyczek, dyrektor, Instytut Zootechniki - Państwowy Instytut Badawczy, Zakład Doświadczalny Pawłowice
dr inż. Tomasz Schwarz, Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt, Zakład Hodowli Trzody Chlewnej i Drobnego Inwentarza, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Adam Stępień, dyrektor generalny, Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju
lek. wet. Paweł Wróbel, specjalista od chorób trzody chlewnej i rozrodu zwierząt, niezależny konsultant produkcyjno-weterynaryjny, Swine Vet Consulting
Moderacja: Iwona Dyba, redaktor prowadząca, Dział Ferma, „Farmer”, farmer.pl